Iskrem & Sorbet

Appelsinis med Kvikk Lunsj

18. mars 2013

Ok, så er jeg en uke for tidlig ute med påskekos, men fordi jeg skal utenlands i påsken sniker jeg inn noen norske påsketradisjoner på forhånd.

Jeg er definitivt ikke født med ski på beina, men skinner sola og du har appelsin og kvikklunsj i lomma er påskestemningen på plass og jeg blir gjerne med på en tur. Fra den tanken var veien kort til dagens oppskrift: appelsinis med biter av Kvikk Lunsj!

Iskremmaskinen har vœrt altfor lite i bruk i vinter, og mojitoisen fra forrige helg gav mersmak. Det jeg aller helst vil er å nyte påsken på terrassen med en kopp kakao og kollibristenger fra Nidar, og kjenne sola varme. Men når termometeret viser -7 og snøen faller ned må vårfølelsen lokkes fram på andre måter. Iskrem av frukt gir meg alltid en følelse av sol og varme, og denne appelsinisen er ikke noe unntak. Ferskpresset appelsinjuice gir den en ordentlig smak av appelsin, og kulden minner meg om den halvfrosne appelsinen i påskesekken på fjellet.

Dette er en is uten egg hvor smeten ikke trenger noen koking, og du slipper å vente på at blandingen skal bli kald før du har den i maskinen. Altså lite arbeid, lite oppvask, og kortere tid fra start til ferdigspist is. Jeg hadde i litt gul matfarge for påskestemningen sin del, men den kan like gjerne utelates.

Hvis du skal ha bypåske i år trenger du ikke dra opp i marka for appelsin og kvikklunsj, lag deg heller en påskeis og drøm om bare veier og vårens første krokus.

Ingredienser

  • 1 Boks søt kondensert melk
  • 4 Dl appelsinjuice
  • 1 Ss sitronjuice
  • 1 Ts vaniljeekstrakt
  • en Klype salt
  • 1 Dl melk
  • 3-4 Kvikk Lunsj
  • gul matfarge

Slik gjør du

1. Visp alle ingrediensene bortsett fra sjokoladen godt sammen i en bolle. Kjør i iskremmaskin til den er nesten ferdig, den må være litt myk for å kunne røre inn Kvikk Lunsj bitene.
2. Hakk sjokoladen i passe biter og rør inn i iskremen. Sett i fryseren i 2-3 timer for at den skal bli passe fast for servering.
3. Spis!