Hovedrett

Pak-choy ravioli med torsk

13. februar 2013

Pak-choy er en grønnsak jeg liker veldig godt smaken av, men som jeg bruker altfor sjelden. I et forsøk på å inkorporere denne i et av mine vanlige måltider ble denne asiatisk-italiensk-norsk fusionpastaen til.

Pasta fylt med spinat og ricotta er en italiensk klassiker, men jeg kan nå melde at det fungerer utmerket å erstatte spinaten med pak-choy. Smaken er mer diskret enn spinat, men også friskere. Den tåler ingen tung saus, så jeg serverte pastaen i litt grønnsakskraft og brunet smør med litt timian og hvitløk.

Jeg må ha noe protein til pasta, ellers spiser jeg veldig mye før metthetsfølelsen slår inn. Strøm torsk har blitt en favoritt hos meg, og den milde smaken av dampet fisk passet perfekt til resten av retten.

Det er tidkrevende å lage ravioli når man er forholdsvis urutinert som meg, men det er absolutt verdt det! Fyllet i denne oppskriften skal bare røres sammen i en bolle, og trenger ikke å stekes og kjøles ned som for eksempel kjøttfyll. Og med min nye ravioliform gikk det ganske greit å lage ravioliputene også.

Jeg bruker en standardoppskrift på pasta: 100 g mel, 1 egg og 1 ts olivenolje pr person (pluss litt salt) og det er stort sett en rikelig mengde. Jeg lager deigen i kjøkkenmaskin, og ser den tørr ut underveis i eltinga har jeg i en ekstra eggeplomme eller en skvett vann. Deigen må hvile i kjøleskapet i minst en time før den rulles ut.

Det er best å tilberede og spise raviolien så snart den er ferdiglaget, men den kan også oppbevares i kjøleskap i plastfolie inntil et døgn. Pass bare på at ravioliputene ikke kleber seg sammen.

Ingredienser

 • Ferdig hvilt pastadeig til 2 (oppskrift lenger opp)
 • 300g torsk

Fyll

 • 3/4 Beger ricotta
 • 3 Stk pak choy (medium str)
 • 1 Håndfull parmesan (revet)
 • 1 Ss fersk ingefær (revet)
 • 1 Ts maizena
 • salt
 • pepper

Saus

 • 3 Dl grønnsakskraft
 • 3 Ss smør
 • 1 Fedd hvitløk
 • 4-5 Stilker fersk timian

Slik gjør du

1. Skjær av enden på pak-choy’ene (behold litt av stilken), ta dem fra hverandre og vask godt. Blansjer i 1-2 minutter og ha dem rett over i isvann etterpå for å bevare smak og farge. Klem ut alt vannet, og finhakk.
2. Bland sammen alle ingrediensene til fyllet i en bolle og sett til side.
3. Rull ut pastadeigen til lange leiver i pastamaskin. Jeg bruker pastamaskintillegget til Kitchen Aid på setting 5. Hvis du har en ravioliform bruker du den til å forme og fylle putene, men det går også fint å gjøre det for hånd ved å legge fyllet på med en spiseskje og skjære rundt hver pute med kniv.
4. Smelt smør i en gryte, ha i timian og presset hvitløk og la den stå på medium varme til smøret blir nøttebrunt. Hvis du bruker usaltet smør, smak til med litt salt.
Varm opp grønnsakskraften i en annen gryte og smak til med salt og pepper hvis det trengs.
5. Gjenbruk vannet pak-choy’en ble blansjert i til å koke pastaen og dampe torsken i. Kok opp vannet, legg torsken på litt matpapir i en bambusdamper og sett oppå gryta. Etter 3 minutter skrur jeg ned varmen til det bare såvidt koker og har i raviolien. Hvis torsken er ferdig tar du den av, hvis ikke er det bare å la den stå på samtidig som raviolien koker til den er ferdig. Raviolien trenger ca. 3 minutter, avhengig av hvor tjukk du har laget den.

Servering:

Dekk bunnen av en dyp tallerken med ravioliputer og legg en bit torsk på toppen. Hell over varm kraft så det såvidt kommer over pastaen, og fordel 1-2 ss av smørblandingen over både fisk og pasta. Velbekomme!