Hovedrett

Sushisalat

1. oktober 2012

Lysten på sushi, men har ikke lyst å dille med å lage makiruller og nigiri? Prøv en sushisalat!

Til 2
1 cup sushiris, kokes etter anvisning på pakken
1 ss sesamfrø (jeg brukte svarte)
1/2 mango
1/2 avocado
2 vårløk
2 sjalottløk
1/2 agurk
1 gulrot
syltet ingefær
300 g salma
riseddik
sukker
soyasaus
sesamolje
sitronsaft
wasabi
tørket chiliflak eller frisk chili

Kok sushiris etter anvisningen på pakken, og la den kjøle seg ned til romtemperatur. Imens kan du finhakke grønnsakene, og blande sausen. Ha omtrent en halv dl soyasaus i et glass og smak til med riseddik, sukker, sesamolje og sitron til du finner en balanse du liker. Løs opp en liten knivsodd wasabi i, og ha i noen tørkede chiliflak tilslutt.

Når risen har nådd romtemperatur rører jeg inn 1 ss riseddik irørt 1 ss sukker med en gaffel, og så blander jeg inn sesamfrø og lar det stå et par minutter. Bland inn grønnsaker, skjær opp laksen og bland den forsiktig inn før du fordeler salaten på to tallerkner. Ringle saus over salaten og det er klart til servering!