Hovedrett

Kantarellomelett med bacon og rotgrønnsaker

19. september 2012

Kantarellene lyser mot meg hos grønnsakshandleren om dagen, og med den korte sesongen de har vil jeg gjerne spise dem flere ganger i uka. Noen dager blir det ikke middag før litt utpå kvelden, og da er en omelett perfekt. Jeg hadde noen baconrester i kjøleskapet etter pannekaketirsdag, og rotgrønnsaker fra matstreif så det ble en luftig omelett med kantareller, bacon, havrerot, sellerirot og gressløk.

Til to trenger man:
nok kantareller til å fylle en sautépanne
2 ss smør
2 havrerøtter
1 håndfull hakket sellerirot
4 egg
4 ss matfløte (eller vann)
5-6 baconskiver i biter
gressløk

Fres baconet i panna på sterk varme til det er gyllent og legg det så til side på en tallerken. Ha kantarellene og rotgrønnsakene i den varme panna og la de ligge og steke noen minutter til soppen begynner å falle sammen. Du trenger ikke røre, bare rist litt på panna iblant. Ha over salt og pepper og skru ned varmen til medium-lav. Pisk sammen egg og fløte og hell over soppen. Strø bacon og gressløk på toppen, sett på ett lokk og la omeletten stå til den er fast på toppen. Like før servering strødde jeg over litt parmesan og nykvernet pepper. Serveres med grønne salatblader og en dæsj rømme.