Hovedrett

Ravioli med søtpotet

31. august 2012

Jeg har lagd min aller første pasta!

En av bursdagsgavene jeg fikk var pastatilbehør til kjøkkenmaskinen min, og hjemmelaget ravioli er hovedgrunnen til at jeg ønsket meg det i utgangspunktet. Å kunne fylle pastaputer med akkurat det jeg har lyst på, og ikke minst muligheten til å teste nye smakskombinasjoner, vil gjøre pastamiddagene litt mer interessante framover.

Første eksperiment er en karbo-overdose, pasta av hvetemel fylt med søtpotet. Pastadeigen lagde jeg etter Jamie Oliver sin oppskrift fra en av kokebøkene mine: 4 store egg til 400 gram mel. Deigen blandes først i maskin, knas deretter litt for hånd og skal hvile i plastfolie i kjøleskapet en times tid.

Søtpotene til fyllet satte jeg i ovnen mens jeg lagde pastadeigen. Jeg skrelte 2 søtpoteter, delte dem i grove biter, hadde over litt olivenolje og stekte dem på 225 grader til de var myke nok til å knuses lett med en gaffel. I min ovn tok det ca 30 minutter, og så fikk de kjøle seg ned til romtemperatur før jeg rørte jeg inn et par spiseskjeer olivenolje, og smakte til med salt, pepper, røyka paprikapulver og spisskummin.

Pastadeigen ble rullet ut i lange flak, og så fulgte jeg denne metoden for å fylle og forsegle dem. Jeg har ingen raviolikutter, og vurderte å hente fram pepperkakeformene, men endte med å bare skjære ut firkanter rundt fyllet med en kniv. Til å være første forsøk var jeg godt fornøyd med at a) raviolien gikk ikke i oppløsning når den ble kokt og b) det smakte godt!

Likevel har jeg noen endringer til neste gang. Jeg brukte durumhvete i en gul og blå pose hvor det stod «ideale per macchine da pasta» og tenkte det måtte være et bra utgangpunkt da jeg så det på butikken. Da jeg åpnet posen ble jeg overrasket over hvor grovkornet det var, og lurer på om det gjorde raviolien litt seig. Neste gang blir det vanlig tipo-00, og jeg gleder meg allerede. Da blir det noe med ost tenker jeg!