Hovedrett

Risini med krabbe

6. august 2012

En middag etter mine hverdagsmatprinsipper!

Risini er pasta formet som riskorn, og blandet med litt creme fraiche og olje minner konsistensen om en deilig, kremete risotto.

Middag for én:
I skapet må du ha en mild olivenolje, risini, salt og pepper. I tillegg trenger du et krabbeskall og to klør, matyoghurt, gressløk og eventuelle grønnsaker du vil ha til. Det kan med fordel velges grønnsaker som skal kokes om det skal gå fort, for da kan de kokes sammen med pastaen.

Kok opp i underkant av en liter vann i en gryte, og kok 70 gram risini i ca 6 minutter (eller etter anvisningen på pakken). Ha i grønnsaker mot slutten. Hell av vannet, vend inn en ss olivenolje, gressløk og krabbekjøtt fra skallet. Smak til med salt og pepper. Dander krabbeklørne på toppen og legg en klatt matyoghurt på siden. Enkelt, estetisk, raskt og godt!

(jeg hadde karamellisert sjalottløk til som såvidt synes på bildet, men det er ikke tatt med i oppskriften rett og slett fordi det ikke var noe særlig godt. Sånt skjer når man lager mat på impuls)