Iskrem & Sorbet

Vietnamesisk kaffe-is

4. august 2012

Vietnamesisk kaffe er filterkaffe blandet med søt, kondensert melk. Litt i søteste laget til å drikke, selv for en søtmums som meg, men som dessert eller godteri er det veldig godt. Kondensert melk har jeg tidligere brukt i iskremoppskrifter som lages uten ismaskin fordi det gir en veldig myk konsistens, så jeg tenkte at dette lett kunne gjøres om til iskrem. For at det ikke skulle bli altfor søtt, blandet jeg i litt fløte og resultatet ble veldig bra!

En fløyelsmyk iskrem med rund kaffesmak som er superenkel å lage får du oppskrift på her:

1 boks søt kondensert melk
1 1/4 cup sterk kaffe
1/2 cup matfløte

Dette røres sammen med stavmikser og kjøres i iskremmaskin. Det er også godt å tilsette mokkabønner, sjokolade eller kjeksbiter mot slutten av frysetiden, men den klarer seg fint på egenhånd også. Serveres med bær, sjokoladesaus, brownies eller spises ut av boksen med skje.