Iskrem & Sorbet

Is med chili-honning

30. juli 2012

Denne isen er laget med Mike’s Hot Honey, et produkt Prøvesmakern sporet opp på nett og fikk bestilt fra et kjøkken i Brooklyn til postkassen i Oslo. Et fantastisk all-round kondiment som gir et ekstra kick til både kjøtt og fisk, pizza og is!

Når du får en dråpe av denne honningen på tunga er det sødmen som først treffer smaksløkene, og det føles ikke som chilien gjør så mye av seg. Men når du tror av smaken er i ferd med å gi seg kommer det et skikkelig chili-kick bakerst i ganen. Helt nydelig!

Basen for denne iskremen er en blanding av fløte og ricotta som også brukes i olivenoljeisen. Etter de siste ukenes eksperimentering med iskremmaskinen har jeg kommet fram til at jeg foretrekker iskrembaser uten egg, og med en mindre andel fløte. Da kommer smakstilsetningene ordentlig til sin rett, og isen blir frisk på tunga.

Hot honey-is
1 boks ricotta
1,5 cup matfløte
Sukker
Mike’s hot honey ( ca 4ss)

Bland ricotta og fløte godt sammen med en stavmiksert. Smak til med honning og sukker.

Honningen kan kjøpes her, eller du kan jo alltids prøve å lage din egen ved å koke sammen chili og honning. Iskremen smaker akkurat som honningen, sødmen kommer først og deretter chilien, og er du glad i sterk mat er det godt med en virvel av honning på toppen også.