Iskrem & Sorbet Med O&S

Olivenoljeis med ricotta

24. juli 2012

Og iseventyret fortsetter!

Det kan kanskje høres rart ut med is med olivensmak, men det smaker veldig godt. Første gang jeg smakte det var fra en isvogn i Chelsea Markets i New York, og jeg synes det er som en mer interessant og friskere variant av vaniljeis.

Smaken avhenger naturlig nok veldig av hvilken olivenolje du bruker. Jeg brukte årets påskeolje fra Olivier’s og isen ble god, men har ganske så fremtredende olivensmak. Det var ingen ulempe, for den passet perfekt med en mørk sjokoladesaus innkjøpt i Irland på toppen, men er kanskje for spesiell for noen.

Skal ises nytes for seg selv er det bedre med en mild, fruktig og litt søt olje.

1 boks ricotta
1/2 cup olivenolje
1/2 cup helmelk
1 cup sukker
1/2 cup vann
1 ss glukose

Kok opp sukker og vann og la det småkoke et par minutter til sukkeret er oppløst. Rør inn glukose og sett tilside for å avkjøles. Ha ricotta, olivenolje og melk i en bolle og bland godt sammen, for eksempel med en stavmikser. Smak til med sukkerlake, og evt. litt sitronsaft om du synes det trengs. Kjør blandingen i iskremmaskin, frys og server!

You Might Also Like

 • Wenche 26. juli 2012 at 16:09

  Denne skal prøves:) Kan du anbefale en olivenolje ?

 • Wenche 26. juli 2012 at 16:09

  Gjerne en som er ganske lett tilgjengelig 😉

  • Oliven&Sjokolade 26. juli 2012 at 16:28

   Jeg er som tidligere nevnt stor fan av Olivier´s, og hvis du bor i en by hvor de har butikk er min beste anbefaling å gå innom og smake deg fram til en du liker. Årets sommerolje er mild og fin, og de fleste av de franske oljene er ganske runde i smaken som for eksempel Domaine Salvator.

   Skal du handle i dagligvare er jeg på mer gyngende grunn fordi det er en stund siden jeg har handlet olje der. Men jeg har tidligere brukt noen fra Gaea som har vært gode, og på Meny har de en som Charles Tjessem har valgt ut som jeg også likte godt. Jeg vil si at her lønner det seg å gå opp littegrann i prisklasse, til over hundrelappen, da vil aroma og smak også være bedre.

 • Wenche 2. august 2012 at 11:10

  Takk 🙂