Iskrem & Sorbet Med O&S

Olivenoljeis med ricotta

24. juli 2012

Og iseventyret fortsetter!

Det kan kanskje høres rart ut med is med olivensmak, men det smaker veldig godt. Første gang jeg smakte det var fra en isvogn i Chelsea Markets i New York, og jeg synes det er som en mer interessant og friskere variant av vaniljeis.

Smaken avhenger naturlig nok veldig av hvilken olivenolje du bruker. Jeg brukte årets påskeolje fra Olivier’s og isen ble god, men har ganske så fremtredende olivensmak. Det var ingen ulempe, for den passet perfekt med en mørk sjokoladesaus innkjøpt i Irland på toppen, men er kanskje for spesiell for noen.

Skal ises nytes for seg selv er det bedre med en mild, fruktig og litt søt olje.

1 boks ricotta
1/2 cup olivenolje
1/2 cup helmelk
1 cup sukker
1/2 cup vann
1 ss glukose

Kok opp sukker og vann og la det småkoke et par minutter til sukkeret er oppløst. Rør inn glukose og sett tilside for å avkjøles. Ha ricotta, olivenolje og melk i en bolle og bland godt sammen, for eksempel med en stavmikser. Smak til med sukkerlake, og evt. litt sitronsaft om du synes det trengs. Kjør blandingen i iskremmaskin, frys og server!