Iskrem & Sorbet

Rips og bringebærsorbet

19. juli 2012

Is-eventyret fortsetter, og siden sommerlatskapen har tatt meg er det fortsatt sorbet og andre enkle oppskrifter uten så mye forbredelser det går i.

Dette er barndomsminner på boks for meg! Jeg er fostret opp på hjemmelaga frysetøy av rips og bringebær fra buskene i hagen og i skogen på «landet» som famillien min kaller sommerhytta, og smaken av bringebær og rips gir meg et smil bare av den grunn.

Nå har jeg ikke det største forbruket av syltetøy hjemme, så for å fange de gode smakene valgte jeg å lage en deilig myk sorbet i stedet. Riktignok ikke med sjølplukka bær, men rips fra svigerforeldrene sin hage og bringebær fra frysedisken.

Den er frisk og nydelig, og sukkermengden kan tilpasses din egen gane.

Jeg lagde 1 liter sorbet, og målene er er cirkamål. Det viktigste er å smake til, både med sukker og forholdet mellom bærene.

400 g bringebær (tin dem først om de er frosne)
400 g rips
1 cup sukker
1/2 cup vann
1 ss glukose
sitronsaft

Kok opp sukker og vann, og la det småkoke til alt sukkeret er oppløst. Rør inn glukosen, og sett blanding tilside for å avkjøles.

Bruk stavmikser eller blender for å mose alle bærene, og sil blandingen for å fjerne frøene. Restene etter silingen bruker jeg som syltetøy.

Ha i sukkerlaken litt etter litt og smak til om du vil ha mer eller mindre enn oppgitt. Tilsvarende med sitronsaften. Ha blandingen i iskremmaskin, vent tålmodig, servér!

Denne er veldig god sammen med sjokolade!
(men det kan vel sies om det meste…)