Dessert

Sjokolade- og lakriskake med mange muligheter

14. juli 2012

Liker du lakris og saftige brownies er dette en oppskrift som må prøves!

I de andre oppskriftene hvor jeg har brukt lakrispulver eller -sirup, har lakris vært den dominerende smaken. Denne røra har en balansert smak av sjokolade og lakris, er saftig og tung uten å være for mektig, og smelter på tunga.

Stek røra i en springform og topp med sjokoladeganache eller kremostglasur for en selskapskake, stek som brownies og server som de er, lag muffins eller cupcakes med lekker smørkrem på. Eller gjør som meg og bruk sandkakeformer til å lage små tekaker som fungerer glimrende sammen med en kule is, eller med et jordbær på.

Oppskriften lager 12 tekaker eller små brownies, og da er det også nok igjen til å smake på røra (nydelig!) og til at Prøvesmakern/oppvaskhjelpen kan slikke bollen. Doble den for å fylle en rund springform.

75 g smør
30 g Sweet Liquorice Syrup
1 dl sukker
2 egg
75 g mel
3 ts Raw Liquorice Powder
3 ss kakao
1/4 ts bakepulver
50 g mørk sjokolade

Varm ovnen til 200 grader.

Smelt sjokoladen i vannbad og sett den til side. Rør smør og sukker hvitt, og ha i eggene. Bruk håndmikser til å blande inn lakrissirup og den smeltede sjokoladen til en jevn røre.

Bland mel, lakrispulver, kakao og bakepulver i en bolle og bland det inn i røra med ei sleiv.

Smør sandkakeformene godt (eller bruk minimuffinsformer i silikon for det peneste resultatet) og ha ca 2 ts røre i hver form.

Senk temperaturen i ovnen til 175 grader og stek i ca 15 minutter midt i ovnen. Når de er faste på toppen og har litt spenst i seg er de ferdige. La kakene kjøle seg helt ned i formen før de vendes ut. Kan oppbevares i tett boks i kjøleskapet inntil 3 dager eller fryses.

Lager du en hel kake må den nødvendigvis steke lenger. Jeg vil tro det er ca 30-40 minutter, en bruk en tannpirker e.l. for å sjekke at den er stekt i midten før du tar den ut. Er den for lite stekt vil den synke sammen på midten når du tar den ut.