Hovedrett

Asiatiske kyllingklubber med agurksalat

4. juni 2012

Enkel, smakfull og sunn middag som er rask og enkel å lage?
Her er kyllingklubber med asiatiske smaker, laget med ingredienser som det er stor sannsynlighet for at du har i skapet allerede. De kan lages i ovnen eller på grillen.

Kyllingklubbene er glasert med sesamolje, hvitløk og ingefær og servert med litt hoisin. Agurksalaten har fått en dæsj riseddik og noe chiliflak for å sette smak, og fordi et måltid sjelden er fulkommet i dette kjøkkenet uten karbohydrater er det en liten haug med byggryn der også. Begynn med å lage agurksalaten så den får trekke i eddik og krydder mens resten av måltidet prepareres.

Asiatiske kyllingklubber for 2
6 kyllingklubber
2 ss sesamolje
1 ss peanøttolje
2 ss brunt sukker
3 ts ristede sesamfrø
1 ts ingefærpulver
1 ts salt
2 fedd hvitløk, knust
1 ts cayennepepper

Varm ovnen til 225 grader.

Bland alle ingrediensene i en plastpose og bland godt slik at alle klubbene blir dekket av krydder. Hvis du har tid kan de gjerne ligge en stund og trekke smak, men det er ikke nødvendig. Bakes i ovnen i ca 25-30 minutter.

Agurksalat
1 stor agurk
1/4 cup riseddik
1 ss sesamolje
1/2 ts sukker
1/4 tssalt
chiliflak etter smak
svarte sesamfrø til pynt

Bland eddik, olje og sukker i en skål og rør rundt til sukkeret har løst seg opp. Smak til med salt. Del agurken først på tvers, og deretter på langs så du har fire stykker. Bruk en mandolin eller en ostehøvel til å lage tynne sneier av agurk som has i skålen. Ha over chili etter smak (flak gjør seg bedre enn pulver) og bland godt så all agurken blir dekket av lake. Er det for lite væske kan du ha i noen ss med vann men husk at agurken slipper vann når den får stå litt. Dekk skålen med folie og sett i kjøleskapet fram til den skal brukes.

Velbekomme!