Hovedrett

Edamameburger

28. april 2012

En utrolig kjapp og sunn middag! Edamamebønner er soyabønner som er høstet mens de ennå er umodne. De er smekkfulle av protein, har lavt kaloriinnhold og smaker kjempegodt. De kan være litt vanskelige å få tak i, så jeg kjøper inn flere poser med ferdig renskede frosne om gangen. Her i Oslo har jeg bare funnet to butikker som fører dem: Asia supermarked i Trondheimsveien og den japanske butikken i Kirkeveien. Hvis noen vet om flere så legg gjerne igjen tips!

2 små burgere, nok til én person:

300 g frosne edamamebønner uten skall
1 ss sesamolje
1 egg
salt og pepper
1-2 ss grovt mel (jeg brukte hvete, quinoamel hadde vært enda bedre)

Kok edamame i vann uten salt direkte fra frossen tilstand i 6-10 minutter så de blir møre.  Hell av vannet, og la de kjøles noen få miutter. Mos kokte bønner, olje, egg og krydder grovt med en stavmikser eller i foodprocessor, men la det fortsatt være igjen noen biter for tyggemotstand. Rør inn mel etter behov for å få en fastere konsistens. Lag to burgere med hendene, og stek på middels høy varme, 4 minutter på hver side.

Miniburgerbrød fra Rema 1000 var akkurat passe størrelse til disse, men det er også godt å servere disse sammen med ris, pasta eller på brødskive.

Jeg hadde også en kinesiskinspirert saus som jeg dryppet over burgeren:

1/2 cup soyasaus
1 ss riseddik
1 ss sesamolje
1 ts sukker
1 ts hvitløk
1 ts ingefær, hakket hermetisk eller raspet fersk ingefær

Bland alt sammen og rør godt.