Hovedrett

Chili med kylling og søtpotet

18. april 2012

Chili con carne er en favoritt på kjøkkenet, og denne gang ble det en litt annerledes vri med kyllingkjøttdeig og søtpotet. Herligheten skal småputre i en jerngryte i ca 45 minutter, og serveres med en dæsj rømme eller kesam og hakket koriander. I tillegg hadde vi nystekt eltefritt brød ved siden av.

Til to personer trenger du:

1 pakke kalkun- eller kyllingkjøttdeig, eller kvern ditt eget kalkunkjøtt.
1 rødløk, hakket
1 søtpotet i middels store biter
2 gulrøtter i biter
1 rød paprika i biter
2 stenger stangselleri i biter
3 hvitløksfedd
2 ss tomatpuré
2,5 dl kyllingkraft
1 boks svarte bønner eller kidneybønner
1 boks hakkede tomater
1 ts cayennepepper
salt og pepper
limebåter, rømme/kesam og hakket koriander som garnityr.

Varm opp et par ss olje i en jerngryte. Brun kyllingkjøttdeigen, og når den er ferdig legg den i en bolle så lenge. Ha løk, gulrot og søtpotet i gryta og stek på middels varme i 8-10 minutter.

Ha i hvitløk, selleri og paprika og surr i 4-5 minutter til. Tilsett cayennepepper, tomatpure og salt (og andre krydderier som ser spennende ut i skapet ditt; spisskummin, kanel og litt kakao f.eks). Ha i bønner (skyll dem godt i vann først), tomater, kjøttet og kraft og rør alt godt rundt. Skru ned varmen og la det småkoke i ca 20 minutter eller til du synes grønnsakene er passe møre.

Krydre mer etter smak, og sett gryta på bordet. Legg noen dæsjer med kesam på toppen og dryss over masse fersk koriander.

Angående mengder – når jeg lager middag er det stort sett bare kjøtt jeg bruker angitte mengder på som i originaloppskrift. Grønnsakene porsjonerer jeg etter hvor sultne vi er den dagen, og tilpasser væskemengder og steketider deretter.