Om meg & mitt

Oliven&Sjokolade drives (og spises) av meg, Trine. Oppvokst på Vestlandet (så Trrrine som man sier med skarre-r) med mormors lefser og bestefars krabbeteiner, men har blitt adoptert av Oslo og kan unntaksvis feire julaften uten pinnekjøtt. Jeg bor sammen med Prøvesmakern som også bidrar som oppvaskhjelp, innkjøpsassistent, inspirator og date.

meg_sirkel
Jeg blogger fordi det gøy å spise, å finne nye råvarer, oppdage smaker, å lese om og planlegge neste kjøkkenstund. Aller best liker jeg boller, dessert og kaker. Og noe av de beste dessertene inneholder hva? Jo, olivenolje og sjokolade.

Jeg har alltid vært glad i sjokolade, særlig mørk sjokolade, mens oliven var noe jeg måtte lære meg å like. Jeg har hatt to aha-opplevelser med olivenolje, og det er nå noe av det beste jeg vet. Den første var en kule olivenolje-gelato på Chelsea Markets i New York, og den andre var på olivenoljekurs her i Oslo. Etter dette begynte jeg å erstatte smøret i sjokoladeoppskrifter med olivenolje, og fant fort ut at aromaene og fettet i oljen gjør sjokoladesmaken enda klarere og bedre.

Det er flere enn meg som liker denne kombinasjonen. George Calombaris (fra Masterchef Australia) har en nydelig oppskrift på sjokolademousse, Nigella har en mørk sjokoladekake med olivenolje og mandelmel , Geiranger sjokolade lager konfekt og Sebastien Bruno lager noen fantastiske makroner med olivenolje, hvit sjokolade og basilikum.

Jeg har blant annet laget is, ostekakeblondies og brownies med olivenolje, og variasjoner av trøfler og sjokoladepålegg som jeg har spist opp innen de havnet på bloggen. Hvis du blar gjennom oppskriftene her vil du se at jeg bruker mange andre ingredienser også, men har du ikke prøvd oliven og sjokolade ennå har du noe i vente.

Jeg vil også på det aller sterkeste anbefale boken Extra Virginity: The Sublime and Scandalous World of Olive Oil, en øyeåpner om oljeproduksjon og hvorfor du ikke skal kjøpe billig olivenolje på butikken.

 • Geir Sabbasen 18. desember 2012 at 19:20

  Hei
  Hvor får jeg tak i maltpulver? Det er visst ikke så lett å få tak i…

  • trrrine 18. desember 2012 at 19:30

   Det er ikke så lett nei. Jeg har handlet det på iHerb.com, som har lave priser både på varer og frakt.

   Ellers har jeg også fått tips om at det har Horlicks maltpulver på NorImport i Storgata i Oslo.

 • LM 22. januar 2013 at 21:05

  Utrolig fin blogg! Har ikke sett denne før, men kommer definitivt til å følge deg videre. Veldig proft design og kreative, men likevel folkelige oppskrifter ^_
  ^

  • trrrine 22. januar 2013 at 21:38

   Tusen takk! Det er nettopp det jeg ønsker å få fram, at god hjemmelaget mat ikke er komplisert 🙂 Og jeg håper jeg kan inspirere noen flere der ute til å bruke gode råvarer og glede seg over maten sin!