Frokost

Fluffy frokostpannekaker

14. desember 2014
frokostpannekaker

God morgen!

Søndag betyr litt ekstra tid til å lage frokost, og for andre helg på rad er det pannekaker på frokostmenyen her i huset. Nærmere bestemt frokostpannekaker av den tykke, amerikanske typen, med en ingrediens jeg ikke bruker særlig ofte: vikingmelk.

På grunn av en forveksling mellom kondensert melk og søt kondensert melk i farta på butikken, har jeg hatt to bokser med vikingmelk stående i skapet som jeg ikke har visst hva jeg skal gjøre med. I mangel på idéer til andre bruksområder var det med en litt skeptisk mine jeg puttet innholdet i boksen i pannekakerøra. Jeg liker ikke smaken av vikingmelk og var redd hele frokosten skulle bli ødelagt, men så ble det de beste pannekakene jeg har laget! De er luftige og lette på innsida med en fast og litt sprø stekeoverflate. Og de smaker akkurat som pannekaker skal.

Kanskje noe for julefrokosten?

En ting er sikkert, fra nå av blir en boks vikingmelk fast inventar i kjøkkenskapet mitt.

Fluffy pannekaker

Ingredienser

  • 1 boks vikingmelk
  • 4 dl mel (gjerne 50/50 sammalt og siktet)
  • 1/2 ts flaksalt
  • 1,5 toppet ts bakepulver
  • 2 egg
  • 1 eggehvite

Slik gjør du

1. Ha alle ingrediensene i en blender og kjør i ca. 1 minutt til røra er jevn.
2. Stek små pannekaker på middels varme.

Dette blir ganske mange pannekaker, nok til 3-4 personer til frokost litt avhenging av hvor storspist man er. Røra kan fint stå i kjøleskapet et døgn hvis du ikke steker opp alt, evt kan ferdigstekte pannekaker stå i kjøleskapet eller fryses.

Servér pannekakene med akkurat det du har lyst på: hakkede nøtter, honning, syltetøy, prim eller kanskje mandelsmør?

Min favoritt er å smuldre blåmuggost mellom hver pannekake mens de fortsatt er litt varme, og toppe med hakkede mandler og flytende honning. Mmmm!

You Might Also Like