Brød

Toast

29. oktober 2014

Da jeg var i NY og San Fransisco tidligere i høst spiste jeg frokost på The Mill, et sted med bare én ting på menyen: toast. Og den var litt magisk.

De har sin egen baker som maler melet til brødene sine selv. Brødene er bakt med surdeig, og hever over lang tid som gjør at de får utvikle mye smak. The Mill skjærer brødet i tykke skiver og varmer dem i brødristere til de er varme gjennom, myke i midten og sprø på utsiden. Rugbrød, landbrød, valmuebrød, parmesanbrød; lavkarbofolket kan ta seg en bolle. Dette er himmelen!

Så kommer toppingen, og her er det ikke noe fiksfakserier. Toast med smør og honning. Toast med kremost og pepper. Toast med hjemmelaget eplemarmelade.

Det enkle er ofte det beste, og man trenger ikke mer når råvarene er gode.

Jeg følte for å mimre tilbake til ferien og lagde meg toast. Én med honningsmør á la The Mill, og en Brooklyn-variant med avocado. Ikke like magisk som på The Mill, men med brød fra den lokale bakern, rørossmør og en perfekt moden avocado ble det ikke så verst. Siden jeg ikke har verken brødrister eller toastjern måtte jeg bruke stekeovnen, men har du brødrister tror jeg det er hakket bedre.

Toast

Ingredienser

  • mykt surdeigsbrød
  • smør
  • honning
  • ristede hassenøtter
  • avocado
  • olivenolje
  • sitron

Slik gjør du

1. Skjær to tykke brødskiver.
2. Rør sammen 1 del honning til 2 deler smør og smør et tynt lag over den første brødskiva.
3. Gni litt olivenolje over den andre brødskiva og sett begge brødskivene i ovnen på 180 grader.
4. Mos sammen avocado, olivenolje og en liten dæsj sitron.
5. Ta brødskivene ut av ovnen når du synes de er sprø nok (jeg liker at de fortsatt er litt myke i midten).
6. Smør et tykt lag honningsmør på den første skiva og dryss over noen hakkede nøtter.
7. Spre avocadomos på den andre skiva og dryss over litt flaksalt (det trenger ikke være svart salt som jeg har brukt).

 

You Might Also Like

  • Elida K. Sortland 29. oktober 2014 at 16:00

    Dette må jeg prøve, og gleder meg. Går vel an med mitt eget hjemmebakeri brød også. Du er så flink og inspirerende.