Kaker & Paier

Rødbet- og sjokoladekake

12. januar 2014

TINE leter etter den ultimate OL-kaken som kan feire de norske OL-utøverene og medaljene vi krysser fingrene for at de tar med hjem, og jeg tror dette er en god utfordrer til tittelen:

En saftig sjokoladekake som vil falle i smak hos både liten og stor, med hvit kremostglasur som gir assosiasjoner til vinter og snø, dekorert med gyldne OL-ringer for anledningen. Jeg gir en liten honnør til arrangøren Sotsji ved å ha raspede rødbeter i kakebunnene, som gir kaka ekstra fuktighet og sødme (og ikke smak av rødbeter). En kake som er lett å lage, og som holder seg godt i kjøleskapet slik at medaljer kan feires dag etter dag!

Jeg blir veldig glad om du bruker et lite øyeblikk på å gå til Matbloggsentralens OL-kakeutfordring her og gi Sotsji-kake en stemme!

Om du vil lage kaka i ett, to eller tre lag er helt opp til deg. Oppskrift på kakebunn finner du i dette innlegget. Jeg synes en høy lagkake er på sin plass når noe skal feires, så jeg fordelte røra jevnt på et stekebrett og stekte den i ca. 18 minutter på 175 grader. På den avkjølte kaka har jeg brukt en 18 cm kakering til å trykke ut to bunner. Den tredje har jeg puslet sammen av restene, en teknikk jeg har lært fra Momofoku Milk Bar-boka (scroll deg nedover i dette innlegget for å se teknikken).

Glasuren er luftigere og lettere enn vanlig kremostglasur fordi det er vendt inn pisket fløte i osten i stedet for smør. Den finner du oppskrift på under, men pass på at kaka er kald før du har den på.

Fordel litt mindre enn 1/3 av glasuren over den nederste bunnen, legg over bunn nummer to, fortsett med glasur og bunn nummer tre, og avslutt det hele med resten av glasuren og valgfri dekorasjon. Jeg valgte OL-ringene i gylden géle, men noen fine røde bringebær hadde heller ikke vært feil.