Frokost

Kikertpannekaker

18. januar 2013

Frokostspalten fortsetter her på Kjøkkenet også denne uka. Sunn-i-januar-ånden kom over meg og jeg prøvde meg på en skikkelig proteinfrokost med kikertmel som ingrediens for aller første gang. Kikertmel kan erstatte vanlig mel i mange tilfeller, og nå som jeg har en pakke stående i skapet blir det nok mere eksperimentering med dette framover.

Jeg ble positivt overrasket over både konsistens og smak på de ferdige pannekakene (røra smakte nemlig ikke noe godt), og så følte jeg meg jo fryktelig sunn etterpå da. Man skal ikke kimse av placeboeffekten!

Så hvis du er innom grønnsakshandleren eller helsekosten i dag eller morgen og ser en pakke kikertmel, plukk den med det og lag deilige american-style pannekaker til frokost på søndag. Oppskriften gav 7 små pannekaker for meg, nok til frokost for meg og Prøvesmakern.

Kikertpannekaker

Ingredienser

 • 2 Dl kikertmel (gram flour )
 • 1 Ss chiafrø
 • 1 Ts bakepulver
 • 1 Ts kanel (kan utelates)
 • 1 egg
 • 1 eggehvite
 • 1 Dl melk
 • 1 Ss lønnesirup (kan utelates)
 • litt salt

Slik gjør du

1. Bland de tørre ingrediensene godt sammen i en bolle.
2. Ha de våte ingrediensene i de tørre og rør sammen med en håndvisp.
3. Juster konsistensen på røra med litt ekstra melk eller vann om den er for tykk. Den skal være tykkere enn vanlig pannekakerøre for å få de fluffy amerikanske pannekakene.
4. Stek små pannekaker i en medium varm non-stick pannekake. Første side skal steke i 2-3 minutter inntil det dannes luftbobler på toppen, så får de ett minutt på andre siden.

Har du hatt i lønnesirup og kanel smaker pannekakene best med litt syltetøy eller kremost, og utelater du disse blir pannekakene ikke så søte og er gode med ett lettstekt egg eller en god skinke.

You Might Also Like

 • Ingrid 9. april 2013 at 07:51

  Hei! Jeg har også prøvd meg på kikertmel en del, men reagerer alltid på bismaken melet gir. Kommer den frem i denne oppskriften? Hilsen Ingrid:-)

  • trrrine 9. april 2013 at 08:24

   Hei Ingrid!

   Jeg liker heller ikke den bismaken kikertmelet ofte gir, og reagerte veldig på den i den rå røra. I de ferdigstekte pannekakene merket jeg ikke noe til det. De smaker ikke helt som pannekaker laget med hvetemel, men det er jo litt av poenget?

   Du kan også evt. erstatte litt av kikertmelet med f.eks bokhvetemel og prøve deg fram med forholdene mellom de to.