Hovedrett

Røde linser til middag

29. august 2012

Jeg synes røde linser er veldig godt, men jeg har ikke så mange oppskrifter på repertoiret så posen med linser blir fort stående halvfull i skapet mens pastaen tas fram titt og ofte når middagen skal raskt på bordet.

Men iblant jeg lyst på noe nytt uten å måtte lete etter oppskrifter eller dra på butikken,  og roter heller rundt i skapet for å se hva jeg kan lage av det jeg allerede har. Dette er en sånn middag. I kjøleskapet hadde jeg kalkunfiléter, gulrøtter og søtpotet, og sammen med røde linser ble det en smakfull og fargerik middag.

Skjær nok søtpotet og gulrot til to personer i tynne skiver, og stek i en panne på sterk varme 4-5 minutter så de blir gylne og begynner å bli møre. Hell over omtrent en halv liter vann og rør inn 2 dl linser. Smuldre i en halv buljongterning, økologisk kyllingbuljong var det jeg fant i skapet. La det småkoke i ca 20 minutter, og hell på mer litt mer vann om det blir tørt før linsene er ferdige. Når alt vannet er trukket inn, og linsene er passe kokt, rører du inn et par spiseskjeer med olivenolje og har oppi urter og krydder etter ønske. Jeg holdt det enkelt med hakket fersk vårløk, salt og pepper.

Den kan gjerne serveres uten kjøtt dersom du ikke har noe i hus eller bare har lyst på en vegetarmiddag.

You Might Also Like