Småretter

Fylte paprika

2. august 2012

Fylte paprika står på 100-lista mi, men den greske versjonen med kjøttdeigfyll har ikke fristet meg. Karbohydrat-elsker som jeg er fylte jeg dem heller med pasta. Og mozzarella. Og serranoskinke. Nam!

Fyllet holdes sammen av yoghurt, og er kremete og nydelig. Vi spiste disse som hovedrett en sein middag, men de er nok også veldig gode som tilbehør til et saftig kyllingbryst eller en biff.

Oppskriften er fra kokeboken The Feed Zone, en samling oppskrifter fra to karer som har laget mat for proffsyklister i rittsammenheng.  Det er fokus på varierende smaker og gode råvarer med mye næringsstoffer, men siden dette er folk som forbrenner ekstremt mye kalorier er det relativt kaloritette oppskrifter. For oss vanlige dødelige er det bare å redusere porsjonsmengden noe. Eller øke treningsmengden? Det er absolutt en bok å anbefale hvis du er interessert i mat og trening.

Jeg gjengir ikke hele oppskriften her for å respektere copyright, men kort oppsummert er dette fremgangsmåten:

Del en (eller flere) paprika i to og legg halvdelene i en ildfast form. Kok opp orzo eller ris og finhakk eventuelle grønnsaker du vil ha i fyllet. Bland grønnsaker og orzo, vend i olivenolje, og rør inn yoghurt og noen hakkede urter. Ha i ost og kjøtt etter ønske, smak til med salt og pepper og evt. mere krydder. For meg ble det gressløk, mozzarella og serrano, og en dæsj ajvar for å piffe opp smaken.

Fordel fyllet i paprikaene, ha litt ost på toppen og stek i ovn eller på grill til paprikaen er mør.

You Might Also Like