Hovedrett

Fruktig laks

27. juni 2012

Laks med en sommerlig vri på tallerkenen i går:  grillet laks penslet med balsamico og honning, servert på byggryn og grillet rødløk med en spicy fruktsalsa på toppen.  I salsaen er det jordbær, kiwi, jalapeno, agurk og fetaost, og noen dæsjer balsamico, olivenolje og limejuice. Frisk og god middag en sommerdag!

Til to personer

Kutt opp en halv agurk, 5-6 jordbær, en grønn chili eller jalapeno og en kiwi i små terninger og bland alt sammen i en bolle. Rør inn litt hakket fersk koriander, skvis over juicen av en halv lime og smak til med balsamico, salt og pepper. Smuldre over litt fetaost, og sett til side så smakene får blandet seg.

Skjær en rødløk i 3-4 tjukke skiver, og legg på grillen på medium varme sammen med laksen. Når jeg skal grille foretrekker jeg laks med skinn, og griller med skinnsiden ned og lokket på. Etter ca ti minutter blander jeg 3 ss balsamico og 1 ts honning og pensler på laksen, og så få den grille i fred til den er ferdig. Hvor lang tid det tar avhenger av varmen på grillen og tykkelsen på lakseskivene.

Gjør klar byggryn eller perlespelt mens fisken gjør seg ferdig og servert så snart laksen er klar.

Den ferdige laksen er sprø og søtlig på utsiden og saftig inni. Salsaen bidrar med syrlighet og litt kick fra jalapenoen, og rødløken er nesten karamellisert på grillen. For å toppe det hele: noen velplasserte drypp med olivenolje og litt flaksalt. Velbekomme!

You Might Also Like

 • Magne D. Antonsen (VG) 29. juni 2012 at 14:16

  Bra blogg!

  Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett!

  Er det noen som har tips om gode blogger jeg bør anbefale så send meg en link på magne.antonsen [@] vg.no Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

  • Oliven&Sjokolade 29. juni 2012 at 14:45

   Så hyggelig!

 • Inger C 30. juni 2012 at 23:26

  Dette falt i smak!! Vi tilberedte laksen i stekeovnen under grillen, for grillværet her er ikke mye å skryte av.. Kan bare forestille meg hvor fantastisk dette smaker når det er laget på ordentlig grill 🙂 Lakseskivene trengte kun 5 min i ovnen. Byttet ut honning med sirup da jeg ikke synes så mye om honning – ble veldig godt. Jalapeno hadde jeg heller ikke, men drysset tørket chili over fruktsalaten. Den smakte også helt herlig! En super oppskrift som ble likt av tenåringen også – den er herved adoptert 🙂

  • Oliven&Sjokolade 1. juli 2012 at 11:37

   Tusen takk! Så gøy å høre at noen har brukt en av oppskriftene mine. Og jeg liker at du har tilpasset den etter egen smak og det du hadde tilgjengelig av råvarer. Det er sånn man skal tilnærme en oppskrift synes jeg!