Hovedrett

Kjapt og godt – fiskeburger

19. juni 2012

Jeg liker å lage mat fra bunn av, det gir en egen følelse å se råvarer transformeres til et måltid og vite at dette er noe jeg har laget. Men det er ikke alltid jeg har lyst å bruke mer enn 15 minutter på middag, og kjøper noe ferdig fra butikken i stedet. Da er det viktig for meg at det jeg kjøper er laget av ordentlige råvarer, med minst mulig tilsetningsstoffer uten å gjøre noen kompromisser på smak.  Og jeg prøver alltid å få måltidet til å se fristende ut, selv om det skal fortæres i farta.

Et godt eksempel på en av mine hurtigmiddager på kjøkkenet er dagens Polar-fiskeburger. Rema 1000 har grove fiskekarbonader med masse fisk og masse smak. Kjøpte hamburgerbrød synes jeg består hovedsaklig av luft, og jeg stoler ikke på brød som kan ligge i hyllene flere uker uten tegn på å bli dårlig. Da synes jeg polarbrød er hakket bedre, og disse med spelt smaker godt og har en myk og luftig konsistens som hamburgerbrød skal ha. I bunn har jeg en skje kesam, paprikaringer og sjalottløk og på toppen av burgeren noen agurkskiver og paprika-ricottapesto. Som pommes-frites substitutt er det godt med dampede aspargesbønner vendt i olivenolje og et dryss flaksalt.

En enkel, rask og sunn middag som tilfredsstiller både øye og mage! Det trenger verken være komplisert eller dyrt å spise godt.

You Might Also Like