Kaker & Paier

Resteostekake

17. juni 2012

Da jeg lagde proseccokake til 17.mai bomma jeg på mengdene når jeg oversatte fra engelsk og hadde nok ostemasse til overs til en hel liten kake til. Restekaken er laget i en 15 cm springform og har fått annen bunn og topping enn originalen siden jeg måtte improvisere med det jeg hadde i hus. Kaka har ligget i fryseren siden 17.mai og ble tatt opp i dag for å rydde plass til nye eksperimenter. Og fordi vi hadde lyst på kake.

Siden jeg plutselig hadde ostemasse til overs mens jeg fortsatt holdt på med den originale kaka måtte jeg improvisere en bunn av det jeg fant i skapene. Jeg grovhakket gresskarfrø og blandet med hvetemel og havregryn. Mengden tok jeg på øyemål etter størrelsen på forma. Så smeltet jeg smør, rørte inn lys brunt sukker og litt salt og blandet dette inn i melblandingen. Det ble til en kjeksbunn som jeg trykket ut i en liten springform. Bunnen fikk steke på 200 grader 10-15 minutter for å bli fast og tørr. Så var det bare å helle ostemassen over, la den stivne i kjøleskapet og slenge hele forma i frysern.

I morges tok jeg kaka opp fra frysern og satte den i kjøleskapet for å tine, og så fikk den en time i romtemperatur på ettermiddagen før den ble pyntet med ferske bringebær og et dryss med solsikkefrø.

Ostemassen var like god som når den var fersk, bunnen smakte litt som en halvstekt havrekjeks (på en veldig god måte) og bringebærene gav en god friskhet. En liten springform er veldig kjekt å ha, og er en passe mengde kake hvis man bare skal kose seg litt på en helt vanlig dag.

You Might Also Like