Godteri

Søt-salte solsikkefrø

29. mai 2012

Det er fridag, sola gjemmer seg bak skyene, jeg kjeder meg og butikkene er stengt. Hva gjør jeg da? Romsterer i skapene og ser om ikke det er noe i skapene jeg kan leke meg med.

Sukker? Check.
Smør? Check.
Ting som kan karamelliseres? Check.

Jeg hadde tenkt å lage disse og spare dem på et glass og ha som pynt på kaker, desserter og is. Men heldigvis lagde jeg nok til å kunne snackse litt (…mye) også!

Som med alt som skal karamelliseres er veien kort mellom brent og svidd, så følg godt med underveis. Kok opp 1 dl vann og 150 g sukker i en gryte og la sukkeret løse seg opp. Med varmen fortsatt på fullt har du i ca 3 dl frø, for eksempel solsikke og/eller gresskar, og rører rundt inntil det er blitt passe fin karamellfarge på blandingen. Rør inn en spiseskje smør og spre blandingen utover et brett dekket med bakepapir. Kvern over et lett lag med salt og la blandingen kjøle seg helt ned. Sving innom brettet for å ta en smakebit hver gang du går forbi, kanskje trengs det litt mer salt? Kvalitetssikring er en viktig del av matlagingen:)

I en tett boks kan disse oppbevares i et par uker og brukes i kjeks, paibunner, smuldretopping, brownies og sikkert enda mer.

You Might Also Like