Diverse

Rabarbradressing

25. mai 2012

Lyst på en litt annerledes dressing til grillmat og sommersalat?
Prøv denne rabarbradressingen som er en av mine nye sommerfavoritter. Allsidig, med enkle råvarer, og superrask å lage!

I konsistens minner den om en kremete aioli, og smaken er frisk og syrlig. Den holder seg godt i kjøleskapet noen dager, og kan varieres på smak med ulike eddiker og oljer. Aller best er den over en grønn salat til grillet svinekjøtt, men med litt sennep i passer den like godt på grillpølsa.

Grunnoppskrift på rabarbradressing
en stilk rabarbra, ikke av de aller tjukkeste
en dæsj vann
2 ss flytende honning
2 ss riseddik
1 ts dijon sennep
1/4 cup olje

Skjær opp rabarbra i skiver og ha i en liten gryte sammen med en dæsj vann. Vannet trenger ikke dekke rabarbraen, det skal bare være litt i bunn så den har noe å koke i. Småkok rabarbra til den blir mør, ca 5 minutter avhengig av hvor tjukke skiver du har. Hell av vannet, og sett rabarbraen i en bolle i kjøleskapet et kvarter. Ha i eddik, honning og sennep, og kjør blandingen i blender eller med stavmikser så den blir fin og jevn. Tilsett oljen i en tynn stråle mens du fortsatt kjører mikseren for å få den kremete konsistensen. Stopp så snart all oljen er blandet inn, og server!

Variasjonsmuligheter: jeg bruker flytende akasiehonning fordi den er mild på smak, mens en annen honning vil gi et sterkere honningpreg. Riseddik kan erstattes med rødvinseddik eller smaksatt eddik (epleeddik, oregano ++) , og hvilken olje du bruker setter også smak. Det kommer vel ikke som noen overraskelse at jeg bruker mild olivenolje, Castelas fra Oliviers i dette tilfellet, men raps- eller solsikkeolje gjør samme nytten om du vil ha en mer nøytral smak. Sennep kan utelates for en mer fremtredende rabarbrasmak.

God grillsesong!

You Might Also Like

  • Nina 1. juni 2012 at 20:49

    Så kult å bruke rabarbra til sånt 🙂

    • Oliven&Sjokolade 2. juni 2012 at 12:41

      Ja, det synes jeg og:)