Småretter

Gul «marsipan» til påske

6. april 2012

Jeg har en innrømmelse å komme med… Jeg har laget sunn konfekt (rødmerødme)..

Rent prinsipielt er jeg i mot unaturlige råvarer. Jeg liker smør, helmelk, sukker, sjokolade.. og holder meg helst langt unna kunstig søtning, margarin og vanillin i maten jeg lager og kjøper. Men, jeg må bite i det sure eple å innse at dersom jeg skal bake så ofte som jeg har lyst til (og smake underveis og deretter fortære resultatet) må jeg snike inn noen sunne varianter iblant.

Forrige helg ble det fettfrie brownies som ikke var verdt å dele, men jeg gir ikke opp. Denne gang ble det alternativt påskegodt – proteinmarsipan fra denne bloggen.

Jeg har en boks med proteinpulver stående (langt) bak i skapet etter tilsvarende eksperimentering med sunn julekonfekt, og tenkte det var verdt et forsøk. Og etter makronperioden min for et par uker siden hadde jeg også malte mandler liggende. En liten time seinere, vóila påskeegg!

Dommen:

Ok, men ikke tro at dette skal smake som marsipan, for det gjør det ikke. Jeg hadde ikke mandelessens, så det kan jo ha vært problemet. De smaker ikke vondt, de bare smaker ikke så mye av noenting. For min del forsvinner noe av tilfredstillelsen når det ikke smaker ordentlig, det gir meg ingen glede å stappe et substitutt i trynet bare for å spare på kaloriene. Da lar jeg heller være.

Når det er sagt så er ikke konsistensen så verst, og den gule fargen får meg i godt humør så som prosjekt påskesnacks får den tommelen opp likevel. Men skulle jeg lagd dem på nytt ville jeg hatt mandelessens i hus og bytta ut halvparten av sukrinmelisen med ordentlig melis. Kaloriene går litt opp, men næringsinnholdet er fortsatt på den sunne siden.

Jakten på sunne alternativer som smaker tilfredstillende i forhold til originalen fortsetter. Jeg har fortsatt en boks protein som må brukes opp, og nå står det sukrinmelis og tar opp plass i skapet også…

Proteinrik marsipan ala påskeegg

50 g mandelmel, eventuelt finmalte mandler
40 g vaniljeprotein
30 g sukrinmelis
10 dråper stevia vanilje
4 dråper mandelessens
Gul konditorfarge
1 -2 eggehviter

Sukkerfri mørk sjokolade
Kokos

Bland sammen mandelmel, vaniljeprotein og sukrinmelis.
Ha så i stevia, mandelessens, konditorfarge og eggehvite.
La marsipanen stå noen minutter i kjøleskapet før du former påskeegg.
Dypp eggene i smeltet sjokolade og rull i kokos.
Oppbevar kaldt.

Har du ikke vaniljeprotein kan du bytte dette ut med mer mandelmel.
Stevia og mandelessens er ikke nødvendig, men gjør oppskriften ekstra god.

You Might Also Like