Kaker & Paier

Lakriskake

31. august 2010

I familien min har vi et lakriselsker-gen som kan spores minst tre generasjoner tilbake, og når jeg kom over en oppskrift på lakriskake laget av Kick-stenger (vår favoritt) måtte den selvfølgelig testes.

Jeg vil kalle dette en dessert mer enn en kake, med bunn av kransekakemasse og en lakrismousse på toppen. Liker du lakris, liker du denne.

400 g kransekakemasse blandes sammen med 4 ss kakao og 4 eggeplommer, enten for hånd eller i kjøkkenmaskin. Ta litt mel på hendene og trykk massen ut i en liten form, 20-30 cm.

Stekes nederst i ovnen på 175 grader i  ca 20 min. Mens bunnen avkjøles, lager jeg fromasjen:

6 Plat(er) gelatin
5 kick lakrisstenger
1 ss sukker
3 ss vann
1 ts maldonsalt
3 eggehviter
1/2 dl sukker
3 dl fløte

Legg gelatin i bløt i kaldt vann. Ha lakris, sukker, salt og vann i en kjele og smelt på middels varme. Løs opp gelatinen i lakrissausen, hell blandingen over i en skål og la den stå til den blir avkjølt og litt seig.

Pisk fløte til krem i en bolle og pisk eggehvite og sukker til stivt skum i en annen. Vend lakrissausen forsiktig inn i kremen, bland gjerne litt av kremen i lakrissausen før du blander den i og pass på at lakrissausen er romtemperert. Jeg ble litt for ivrig og hadde lakrisen i før den var blitt lunken en gang, noe som førte til at kremen skilte seg. Det gjorde ingenting for smaken, men den ferdige kaka hadde vært penere om jeg hadde venta fem minutter til. Vend forsiktig inn eggehvitene tilslutt.

Hell blandingen over den avkjølte kakebunnen, la den stå i kjøleskap i ca. 2 timer, eller til moussen er fast. Kaka egner seg godt til å fryses, bare skjær den i i biter og ta den opp 20 min før servering.

Dette er hva som skjedde da jeg skulle ta bilde av de ferdig oppskjærte stykkene, som sagt er familien glade i lakris!

You Might Also Like