Bakst

Nesten butterscotch fudge brownie bars

1. august 2010

I New York kom jeg over denne kokeboken med masse fristende oppskrifter i, og som tittelen tilsier inneholder alle oppskriftene Chocolate Chips.

Tidligere har jeg fått tak i originale Hershey´s på Meny, Ultra og tilsvarende butikker, men nå finner jeg det ingen steder lenger. Men heldig som jeg er, fikk jeg en porsjon fra den reisende svoger som har vært i USA under forutsetning at han fikk smake når kaka var ferdig.

Første kake på lista va Butterscotch fudge brownie bars, et himmelrike av brownie og karamell! Jeg går ikke gjennom hele oppskriften for den er laang, men i korte trekk går den sånn her:

Smelt en cup chocolate chips og en cup butterscotch chips i hvert sitt vannbad.

Bland 220 g smør og en cup lys brunt sukker i en bolle med håndmikser, tilsett 3 egg og 2 ts vaniljeekstrakt og miks til det såvidt er blandet sammen.

Rør inn 2 cups mel 1,5 ts bakepulver og 1 ts maldonsalt.Fordel røra i to boller og bland inn smeltet sjokolade i den ene, og smeltet buttercotch i den andre. Spre den lyse røra i en smurt brødform, og strø over chocolate chips.

Butterscotch chips

Butterscotch chips

Første lag av røra

Første lag av røra

Spre den mørke røra over den lyse med en gaffel. Stekes på 180 grader i ca 40 minutter.

Nå som jeg har forklart hva du SKAL gjøre når du baker denne kaka, kommer forklaringen på hva du IKKE skal gjøre…

Hvis du oppbevarer brødformene dine stablet oppi hverandre slik jeg gjør, husk å ta de fra hverandre. IKKE stek kaka i dobbel form. Det fører til dårlig varmefordeling og kake som er overstekt på toppen og rå i bunn. Hvis du i tillegg steker kaka for høyt opp i ovnen, blir resultatet noe som det til venstre, istedet for den fine kaka fra boka til høyre..

Ingen suksess, og ingen kake på den reisende svoger… Men jeg kommer nok til å prøve igjen, må bare får tak i noen nye poser med chips. Kanskje en tur til USA ikke hadde vært så dumt?

For ikke å skuffe svoger for mye bakte jeg blondies fra den samme boka i stedet. Det tok bare ti minutter å smekke sammen røra, og jeg fikk brukt rester av både chocolate og butterscotch chips fra denne kaka. Gode var det også heldigvis!

 

You Might Also Like