Dessert

Jordbær!

24. juli 2010

Det gjelder å nyte jordbærene så lenge sesongen er her, og det finnes mange alternativer til de tradisjonelle jordbærene med fløte som vi fikk i barndommen. Ikke at det er noe galt i den kombinasjonen, men jeg synes det er godt å variere litt. Iskrem i forskjellige varianter (prøv ordentlig god mørk sjokoladeis eller kokossorbet) gjør seg godt til, det samme gjør mascarponekrem med vaniljestang og evt litt mynte. Eller om du vil spise dem naturell med en dråpe balsamicokrem.

I dag prøvde jeg en ny variant som ble postet her,  nemlig jordbær med limesukker. Du tar en bolle med renskede jordbær. Skvis saften av en halv lime over jordbærene og la det trekke litt inn.

I mellomtiden blander du skall av en lime med så mye sukker som du synes er passe å ha over jordbærene, og la sukkeret stå å trekke inn aromaene fra limeskallet et lite øyeblikk.

Strø limesukkeret over jordbærene når de skal serveres og rist litt på bolles så det fordeles jevnt over bærene.

Limesmaken går godt sammen med jorbærene, men jeg merker at jeg ikke har behov for så mye sukker på bærene mine. Det er søtsmaken som dominerer mest, mer enn den syrlige limesmaken. Neste gang tror jeg heller at jeg vil prøve å blande inn limeskall i mascarponekrem for å få noe av dem samme effekten. Men for all del, liker du sukker på jorbærene dine er dette en veldig forfriskende variant!