Frokost

Granola

14. mai 2010

Mmm, jeg fikk fullstendig dilla på granola da jeg var i New York tidligere i år, og nå har jeg for første gang prøvd å lage det hjemme. Farlig godt, og veldig enkelt!

Granola er bare musliblanding som er ristet i ovn med honning og olje. Ikke akkurat helsekost, men godt til søndagsfrokosten som et dryss på yoghurt eller havregrøt. Har du først laget en batch kan du også bruke det i cookies og som topping på muffins.

Jeg brukte det jeg fant i skapet: havregryn, quinoa, mandler og wheetabix. Men det er ingen regler her, putt i det du har lyst på. Noen forslag er linfrø, solsikkefrø, gresskarfrø, dinkelflak, bokhveteflak, hasselnøtter, tørket frukt osv.

Alt det tørre minus eventuell frukt/bær blandes i en bolle. Honning, olje og sukker varmes opp og helles over, bruk hendene til å blande godt. Spre blandingen utover en stekeplate og stek på 150 grader i 40-50 minutter. Rør godt i blandingen hvert 10 minutt.  Rør inn tørket frukt og/eller bær og la kjøle ordentlig. Oppbevares i en lufttett boks.

Granola

2,5 cups havregryn

1/3 cup quinoa

3/4 cup mandler

2 wheetabix

1,5 tbsp brunt sukker

1 ts salt

2 tbsp olje (1 tablespoon 15 ml 3 teaspoons 1 tb )

4 tbsp honning

1 tbsp vaniljeekstrakt

1 cup tørkede blåbær

Varm ovnen til 150 grader. Bland havregryn, quinoa, mandler og wheetabix i en bolle. Bland honning, olje, salt, sukker og vaniljeekstrakt og varm opp. Bland godt med hendene. Spre utover stekeplate og stek i 40-50 minutter. Rør inn bær tilslutt før granolaen avkjøles.


You Might Also Like