Bounty-ispinner

29. april 2014

Bounty-ispinner

Ingredienser

  • 70g sukker
  • 1 Boks kokoskrem (også merket som kokosfløte eller coconut cream)
  • 1 Dl gresk yoghurt
  • 1-1,5 Dl finrevet kokosnøtt (fra en fersk kokosnøtt, eller bruk usukret kokosmasse)
  • 1/2 liten sitron
  • 120g mørk sjokolade

Slik gjør du

1. Ha sukkeret i en kjele og ha i litt vann. Vannet trenger ikke dekke sukkeret helt, men det må være nok til at sukkeret kan løse seg opp til en tykk lake. Kok opp, ta av varmen og rør til alt sukkeret er oppløst.
2. Visp sammen yoghurt og kokoskrem, og smak til med sukkerlake til du synes det er passe søtt. Sukkerlake som er til overs kan du oppbevare i kjøleskapet og bruke til neste runde med ispinner.
3. Skvis i saften fra den halve sitronen, og juster med litt mer sukkerlake om nødvendig.
4. Rør inn revet kokosmasse, og fordel røra i ispinneformer. La dem stå i fryseren over natta.
5. Smelt sjokolade over vannbad og la den kjøles ned litt så den ikke smelter isen. Dypp hver pinne i sjokolade og dryss litt kokosmasse over toppen.

Dette ble nok base til åtte ispinner, mens det er bare plass til seks i forma mi, så jeg satte det som var til overs i kjøleskapet til dagen etter. Da tok jeg første batch ut av forma, pakket de i plast og fylte forma med resten av basen.

Ispinnene kan oppbevares i fryseren som de er og trekkes i sjokolade like før servering, eller du kan ha på sjokoladen og så legge dem tilbake i fryseren. Legg dem lagvis med bakepapir mellom hver ispinne, og pakk en plastpose rundt.