Iskrem & Sorbet

Sjokolade-stout ispinner

29. juli 2013

Øl er godt, sjokolade er godt, is er godt.. Og sammen på en pinne, dødsdigg!

Jeg er (noe motvillig) tilbake på jobb etter ferien, men fast bestemt på å få den gode feriefølelsen jeg sitter igjen med til å vare så lenge som mulig. For meg betyr det å dra på små utflukter i stedet for å være hjemme i leiligheten, spise frokost på kafé, være mest mulig utendørs, og spise litt mer is enn man har godt av.

En av de beste iskremene jeg har laget, og som vant meg iskremmaskinen min, er Konrads Stout-is. Disse ispinnene er en videreutvikling av den smaken, og samtidig en forenklet versjon siden den ikke krever iskremmaskin eller koking av ingredienser. Supert for late sommerdager når man ikke har lyst å stå inne på kjøkkenet lenger enn nødvendig. Smeten tar nesten ingen tid å lage, det som tar lengst tid er å vente på at sjokoladen skal smelte, og så skal de bare stå i fryseren natta over. Konsistensen er myk og kremete rett fra fryseren, og smaken bærer noe mer preg av stout enn forrige versjon. Ikke la deg avskrekke av dette om du ikke er øl-frelst (ennå), det smaker ikke øl-øl men du kjenner smaksnoter av kaffe, karamell og malt og en liten bitterhet fra humla.

Får du ikke tak i Konrad’s Stout fra Lervig bryggeri (finnes på polet), prøv å finne en lignende stout med preg av kaffe og sjokolade, gjerne laget på havre.

Sjokolade-stout ispinner

Ingredienser

 • 220g Philadelphia light naturell
 • 0,6 Dl kesam
 • 2 Dl melis
 • 2 Ss melk
 • 1,5 Dl stout
 • 90g mørk sjokolade

Slik gjør du

1. Smelt sjokoladen over vannbad, og sett tilside for å avkjøle noe.
2. Bland kremost, kesam og melis godt sammen med en håndmikser eller lignende.
3. Ha i melk og stout, og rør godt sammen. Rør inn den smeltede sjokoladen.
4. Fordel i 8 ispinneformer og sett i fryseren.

You Might Also Like

 • Siri-Malen 30. juli 2013 at 11:25

  Jeg er absolutt alt ølfrelst, men jeg blir mer avskrekket av kremosten. Hvor mye smaker man av den når isen er ferdig?

  • Oliven&Sjokolade 30. juli 2013 at 11:38

   Den er ikke dominerende, men den syrlige smaken fra kremost kommer såpass fram at du kjenner at den er der. Du kan prøve å bytte ut kremosten med noe annet: mascarpone smaker mer som fløte og har lignende konsistens så det tror jeg vil fungere supert, eller så kan du prøve rømme, creme fraiche, avrent vaniljeyoghurt eller bare melk/fløte.

   Kremosten er med på å gjøre konsistensen på ispinnene mykere, så de blir som fløteiskrem selv om det ikke er pisket luft inn. Hvis du substituerer med noe som er mer flytende vil de nok bli hardere, men smake like godt.