Diverse

God sommer!

28. juni 2013

I dag begynner ferien min, hurra! Det betyr lange frokoster, sene sommerkvelder, og forhåpentligvis nye matopplevelser. Allerede på mandag setter jeg meg på et fly og blir borte en måneds tid, og i disse ukene har jeg tenkt å nyte alle måltider uten å tenke på å rekke å ta bilder av maten før sausen renner av eller lyset endrer seg.

Men, når jeg kommer over godsaker, restauranter, artikler eller andre tips på min vei kommer det nok en og annen oppdatering på Facebooksiden til Kjøkkenet eller på Instagram.

Dersom du vandret inn her på Kjøkkenet i dag på jakt etter ny inspirasjon til sommerkokkeleringen, fortvil ikke! Det kommer kanskje ikke noe nytt på en stund, men jeg har noen tips fra arkivet til deg:

Norske jordbær er rett rundt hjørnet, og hvorfor ikke lage en jordbærfoccacia? God til både lunsj og middag.

Til grillmaten er det godt med hjemmelaget potetsalat, eller kanskje en variant med søtpotet, og hjemmelaget BBQ-saus kan løfte kjøpegrillmaten flere hakk. Den er god både til fisk og kjøtt, eller kanskje som dip til sprø aspargespinner.

Og vi må ikke glemme søtsakene: sitronbrownies smaker ekstra godt om sommeren, særlig når det regner. Vil du heller ha sjokolade, er nugattibrownies mine aller beste.

Frokost er mitt favorittmåltid, og akkurat nå gleder jeg meg til å spise grøt i mange varianter på regnværsdager (for eksempel med lakris og gojibær eller quinoa og kakao), og grove scones eller muffins med dadler og frø i sola på terrassen.

Og tilslutt, ingen sommer uten is! Stout-is overrasker de fleste, eller kanskje du heller har lyst på en lett mojitosorbet laget på masse fersk mynte og limejuice? Oliven- og sjokoladeelskeren i meg foretrekker såklart kombinasjonen av en kule kakaosorbet og en kule olivenoljeis, men det er kanskje for spesielt interesserte. Surmelksis derimot er en er allsidig liten tass som kan gjøres hakket mer spennende med å tilsette fruktbiter, prøv å røre inn jordbær og lett grillede fersken når den er ferdigkjørt i iskremmaskinen.

Husk at du også kan bruke søkefeltet oppe til høyre, eller velge Oppskrifter i menyen for å finne fram gamle innlegg. Trykker du på Oppskrifter får du opp en side hvor du kan finne oppskrifter på ingrediens eller kategori. Har du lyst å se en oversikt over alle oppskrifter, finner du det her.

 

You Might Also Like