Hovedrett

Pasta med edamame og ricotta

1. juni 2012

Jeg elsker pasta, og særlig pasta med lys saus og deilige urter. Dette er en kjapp og lett variant som er super til en hverdagsmiddag.

Nok til 2 voksne:
200 gram pasta (er det som går til to personer hjemme hos meg, kanskje du trenger mindre eller mer)
Ca. 200 g frossen edamame uten skall
En håndfull fersk basilikum
2 dl ricotta
Pastavann
Salt and pepper
Olivenolje, jeg brukte Pollichino fra Oliviers
Parmesan
300 g kjøtt, jeg brukte strimlet svinekjøtt

Rasp opp så mye parmesan som du har lyst å spandere og legg i en liten skål. Rør sammen ricotta med litt salt og pepper i en liten skål med en gaffel.

Kok opp vann og ha i pasta. Når det er 5 minutter til pastaen er ferdigkokt har jeg bønnene oppi samme gryte.

Stek kjøttet og krydre med salt og pepper. Ta en liten øse med pastavann og rør inn i ricottaen så den blir kremete.

Bønnene flyter til toppen av gryta når de koker, jeg tar av ca. halvparten før jeg heller vannet av pastaen. Bruk stavmikser til å grovhakke de kokte bønnene sammen med basilikum og rør dette inn i ricottablandingen. Rør ricottablandingen inn i pastaen og ha over kjøttet tilslutt. Ha over ca 2 ss olivenolje og rør alt sammen. Legg over på tallerkener (eller sett hele gryta på bordet) dryss over parmesan, kvern litt svart pepper på toppen og drypp litt olivenolje over tilslutt.

You Might Also Like