Brød Frokost

Grove scones

3. mai 2012

Scones er enkelt å lage til helgefrokosten når jeg har lyst på nystekt bakst, men ikke har lyst å vente på en gjærdeig. Denne oppskriften er fra kokeboken «Under Valnøttreet«, og modifisert noe for å få en grovere variant.

Jeg vil ikke gjengi oppskriften her siden den er tatt fra en bok, men dette er sunne scones med yoghurt og vann i stedet for smør og fløte. Den originale oppskriften har kun hvetemel i seg, men jeg byttet 2/3 med rug, sammalt hvete og havregryn, og tilsatte linfrø fordi jeg synes det ser så fint ut. Dette gjorde at de ble litt tunge, men gode var de likevel.

Boken vil jeg absolutt anbefale, den er rene oppslagsverket og i det siste kapittelet er oppskrifter fra boka satt sammen til menyer.

Tine.no har også en god sconesoppskrift med kesam i stedet for yoghurt som jeg har brukt flere ganger. Bruk denne som grunnoppskrift og tilsett frø og annet godt etter smak.

You Might Also Like