Dessert

Makroner, andre forsøk

28. februar 2012

Denne gangen gikk det bedre, men fortsatt ikke så pene å se på. Rosa makroner for å matche mottakerens rosa vegg med sjokoladeganache til fyll med en touch av bringebær.

Jeg skal innrømme at jeg juksa litt. Til jul fikk jeg nemlig en pakke fra Lékue, med sprøyte og makronform i silikon. Silikonforma viste seg å være gull da den hjelper makronene å holde formen og er non-stick slik at ikke halve makronen henger igjen på bakearket etter steking.

Jeg brukte en veldig grunnleggende oppskrift, uten modning av eggehviter og den slags som gjorde hele bakeprosessen veldig kjapp og smertefri: kjøkkenmaskinen fikk kjøre eggehviter og sukker til skinnende marengs med litt farge (wilton christmas red om noen lurer), ferdigmalte mandler og melis ble blandet sammen og rørt inn i den ferdige marengsen. Makronene fikk hvile på kjøkkenbenken før steking mens jeg lagde ganache ved å helle varm fløte over sjokolade. Inn i ovnen i 25 minutter, kjøl ned og fyll. Voila!

Og så er det alltid et men…

Overflaten er ruglete og matt, og en del av makronene hadde store luftbobler i seg. Den gode nyheten er at jeg har undersøkt litt, og tror jeg vet hva som må gjøres neste gang for å rette det opp:

  • finere malte mandler for å unngå ujevnheter. Jeg brukte mandelmel fra helsekosten, og siktet det ikke.
  • blande mandler/melis bedre inn i marengsen. Det er ikke så farlig om lufta blir slått ut, og røra kan godt bli litt rennende.
  • slå bakebrett med ferdig sprøytede makronskall godt i bordet for å få ut luftbobler.
  • la makronskallene hvile lenger før steking (minst 30 min) for å få en blank overflate.
  • romtemperere eggehviter, evt. la dem modne et døgn eller to. Men for en amatør som meg tror jeg faktisk ikke dette gjør det helt store utslaget.

Konklusjon:

Disse var jeg faktisk godt fornøyde med. Den sterke rosafargen gjør at de kosmetiske skavankene ikke er så fremtredende, og smaken var veldig god. Neste gang blir det samme oppskrift, men med litt spenstigere smaker. Makroner, runde 3 kommer nok snart, og da skal jeg poste hele oppskriften også.

Er du nysgjerrig på sprøytesettet jeg brukte?

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=4eUB7Xbf5fk?rel=0&w=560&h=315]

You Might Also Like

  • R 12. mai 2012 at 16:15

    Mine makroner jo! Nam, nam.